måndag 22 juni 2015

Råsaftcentrifug eller klassisk blender?

Nu har jag använt min farmors gamla råsaftcentrifug från Braun:

Bild lånad från Flickr
Min kollega kommenterade att det blir mycket som går till spillo när man kör på det viset (jo jag tackar ja! Det är ju jag som får stå i en kvart och göra rent åbäket!). Jag har nu då funderat på att bara använda blendern/mixern som har några år på nacken...


Man får skaka och ruska i den samt hälla på en hel del vätska för att den ska fixa att finfördela innehållet. Men jag tror den är på drygt 300W så jag ska inte begära för mycket!
Dagens grönsakssmoothie bestod av:
2 citroner
3 morötter
2 avocado
en rejäl bit ingefära
1dm gurka

Det var nog allt. I vanliga fall kör jag alla hårda grejer i centrifugen och sedan i med saften i mixern och där lägger jag till alla blad och exvis avocadon.

Jag ska nog kolla på en ny blender, som jag kan göra kokossmör i senare! Några fler watt än 300!
En Wilfa kanske? 1200W


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar